kontakt@oslovarelager.no 401 03 600 Østensjøveien 9 0661 Oslo
Ring 40 10 36 00 for rask assistanse.

Gulv & Tapet

Oslo Varelager fører kun kjente merkevarer av høy kvalitet. Våre gulv kommer fra anerkjente produsenter som Kronotex, Saga Parkett, Wicanders, Aspecta Flooring mm.

Oslo Varelager fører et bredt spekter av gulvalternativer samt et stort utvalg av tapet. Vi har alt fra SAGA Parkett, korkgulv fra Wicanders, laminat fra Kronotex, klikkvinyl/LVT fra Aspecta Flooring. Våre tapetdesign er fra Midbec, Bn Walls, Rasch, Storeys.

Hvorfor velge parkett:

Et vakkert parkettgulv gjør hjemmet ditt til noe helt spesielt. Med sin naturlige overflate får du ekte tre på gulvet.

Parkett består av 3 lag

  1. Bunnsjikt av furu/gran panel
  2. Mellomsjikt av furu/gran på tvers for å stabilisere
  3. Toppsjikt i forskjellige typer tre (se under).
  4. Toppsjiktet er enten lakket, oljet eller ubehandlet.

Naturen er en fantastisk skaper av mangfold. De ulike tresortene har forskjellig hardhet, farge, karakter og mønstre, så i parkettens verden vil du helt sikkert finne noe som passer dine individuelle ønsker.
Mange ønsker seg i dag produkter med et naturlig utseende, og i vår kolleksjon er det derfor mange rustikke produkter som fremhever treets variasjon. Så vær oppmerksom på at en liten prøve ikke alltid er representativ og at det kan være variasjoner. Parkett er i tillegg behandlet for å gi overflaten ytterligere beskyttelse og særpreg, som oljet, lakkert
og beiset, samt ulike behandlinger for å fremheve treets struktur.

Hvorfor velge Kork gulv?

Korkens unike egenskaper

Kork er et naturlig materiale som kommer fra barken på korkeik treet. Mennesket har ennå ikke klart å kopiere eller forbedre korkens unike kvaliteter. Cellestrukturen i kork ligner en bikube, noe som gir korken en naturlig termisk og lydisolerende egenskap. Cellestrukturen gjør også at kork absorberer støt. Med disse unike egenskaper er kork ideel til å bruke som gulv. Samtidig får du et vakkert og unikt gulv med høy gangkomfort av et materiale som ikke minst er fornybart
og bærekraftig.

Oslo Varelager fører kork gulv fra Wicanders som er en del av Amorim konsernet. På grunn av sin globale tilstedeværelse er Wicanders alltid på toppen når det gjelder miljøspørsmål. Ettersom korkbark kun tas av treet og treet lever videre, er miljøet meget godt ivaretatt. Korkeik må være 25 år gammel før man kan begynne å høste bark av treet, og etter man har høstet må man vente 9 år før man kan høste igjen. Dersom et tre har blitt for gammelt og må felles, er et krav om at et nytt tre må plantes.
Korkbaserte gulv er det absolutt beste miljøvalget innen flytende gulv. Korkgulv kommer også med ferdig underlag av kork, og trenger ikke ekstra underlag i tillegg til dette. Unntaket er dersom gulvet legges på betong eller gulvvarme, da må det legges dampsperre av plast 0,2 mm tykk.

Hvorfor velge Laminat?

Laminatgulv har en høyere motstand mot slitasje enn parkett. Gulvet er i all hovedsak bygget opp av organiske materialer og vil reagere på klima på lik måte som parkett. Et flott laminatgulv vil man ikke klare å skille fra parkett ved første øyekast, og kan være et godt valg for barnefamilier eller husstand med kjæledyr.

Laminatgulv består av fire lag med stabilt materiale. Det sikrer en ekstra lang varighet og unik kvalitet på gulvene.

Det øverste laget har en spesielt motstandsdyktig og slitesterk overflate.
Det beskyttende laget er presset sammen med en dekorativ film som gir gulvet sin unike dekor. En HDF sponplate med ekstremt høy høy tetthet gjør gulvet meget solid (HDF, E1). Under HDF kjernen finnes en fuktighetsbeskyttende stabiliseringsfilm som sikrer og bevarer den strukturelle stabiliteten på gulvene

Oslo Varelager fører kun laminat fra Kronotex, som årlig produserer over 60 milli- oner m2 med laminat. Kronotex har klare definerte mål: De vil at de fremtidige generasjoner også skal kunne leve godt på vår unike blå planet. Derfor fortsetter de å utvikle bærekraftige trematerialer som er bra for oss og for miljøet. Kronotex utarbeider EPD‘er slik at de miljømessige fordelene er direkte sammenlignbare på alle Kronotex laminatgulv.

Hvorfor velge klikk Vinyl ?

Klikkvinyl har blitt svært populært da det passer til om du enten skal bygge nytt eller pusse opp. Takket være fleksibiliteten til klikkvinyl trenger du ikke å velge ulike gulv i huset i forhold til hvilke bruk rommet skal ha. Gulvene har en høy slitasjestyrke og egner seg også godt der det er stor trafikk, som for eksempel kontor og butikk. Den nye kjerne tåler også høy overflatevarme, og vil ikke bli like påvirket av f.eks. sollys slik tidligere generasjon klikkvinyl har blitt.

Klikkvinyl tåler også vann tvers gjennom og passer dermed perfekt i både entre, kjøkken, vinterhage etc.

Oslo Varelager fører gulv fra Aspecta som er verdensledende på klikkvinyl.

ELEMENTAL Isocore – den neste generasjonen av gulv. Kombinert med et naturtro utseende av ekte tre og den nyeste teknologien innen klikkvinyl gjør disse gulvene til noe helt unikt. Takket være flersjiktsoppbygningen er Aspecta klikkvinyl meget formstabilt og kan legges sammenhengende på store areal uten fare for oppsprekking eller deformasjon av gulvet.

Tapet

Våre luksøriøse tapetkolleksjoner er fra kjente leverandører og merkevarer som bl.a. Borge, Midbec, BN Walls, Rasch, Storeys mm. Her er det noe som vil passe et hvert rom, og vil være med på å skape den atmosfæren man ønsker å oppnå.

Gulvunderlag

Når du skal legge nytt gulv er det svært viktig at undergulvet er plant. Ved installering av parkett eller laminat er det maks høydeforskjell på 3 mm over en målelengde på 2 m. Dette er for at parketten eller laminatgulvet skal ha støtte overalt for å unngå svikt/knirk. Oppå undergulvet skal man alltid legge et underlag. Her finnes det flere alternativer.